De Gertrudisschool

Groeischool met twee locaties

De Gertrudisschool is een groeiende school. In het schooljaar 2015-2016 zullen we ongeveer 500 leerlingen tellen. De school bestaat uit twintig groepen, waarvan zeven groepen 1/2, en dit schooljaar komt daar nog een kleutergroep bij. De groepen zijn gehuisvest op twee locaties, de locatie Amaliadwarsstraat en de locatie Waalstraat.

• Op de Waalstraat bevinden zich vier kleutergroepen en de groepen 3.
  • Alle overige groepen bevinden zich op de Amaliadwarsstraat.
Het onderwijs op beide locaties is identiek. De leerkrachten van beide locaties vormen één team en hebben regelmatig overleg. Voor bijzondere gebeurtenissen, zoals vieringen, komen de kinderen van de Waalstraat naar de Amaliadwarsstraat.

De Gertrudisschool staat in de Utrechtse Rivierenwijk en is onderdeel van de Sint Jan de Doperscholen (ook vallend onder cluster A). Hoewel onze school en de Sint Jan de Doper locaties van dezelfde school zijn, fungeren we in de praktijk als zelfstandige scholen. We staan in verschillende wijken, trekken een eigen type leerlingen, hebben een ander team en een ander onderwijskundig beleid. Het enige wat wij delen is het BRIN-nummer.